MARTI, 29 MARTIE 2016

De la agonie la extaz! Episodul 7 aduce lacrimi de emoție, dar și o surpriză colosală pentru chef Florin Dumitrescu!

 Ediția de luni, 28 martie, a adus multe suprize la „Chefi la cuțite”, căci concurenții au trecut prin foc și sabie pentru a merge mai departe în concurs.

Cel care a deschis seara a fost Cercel Gheorghe, care a venit tocmai de la Sibiu pentru a-i impresiona pe cei trei chefi de temut.

A pregătit un cod negru savuros. Atenți și extrem de pretențioși, cei trei din juriu au gustat și au decis că preparatul este bun, iar concurentul merită să meargă mai departe! Găsești aici rețeta!

Carneiro Mihaela a venit tocmai din Brazilia pentru a găti ceva japonez! Discuția dintre ea și chef Scărlătescu a durat o eternitate, sau cel puțin, asta au simțit ceilalți din juriu! Să fie oare gelozie?

Din păcate, Mihaela nu a reușit să meargă mai departe, dar a fost încurajată să mai încerce și data viitoare! Rețeta ei de Yakisoba nu a părut să-i convingă pe chefi, dar o recomandăm gurmanzilor. O găsești aici!

A fost rândul lui Petrescu George să vină la „Chefi la cuțite” și să-i impresioneze pe cei trei bucătari de temut! Pentru el, bucătăria a fost un mod prin care a reușit să scape de un trecut negru și plin de vicii, iar acum este extrem de mândru de realizările sale.

„O tâmpenie mai mare n-am văzut, dar mi-a plăcut”, a spus Scărlătescu.

Cu atenție și migală, cei trei au apreciat preparatul și au ajuns la concluzia că George merită să meargă mai departe în competiție, datorită mușchiulețului său de porc. Încearcă și tu să faci acest preparat! 

Ardelian Iasmina a venit tocmai de la Timișoara pentru a dovedi că este talentată în bucătărie.  În seara această a ales să pregătească ceva specific libanez: chiftele de pui cu fistic. Click aici pentru rețetă! 

La prima vedere, chefii au fost uimiți de preparat.

„Ce-i asta, măi nene?”, a întrebat mirat chef Florin Dumitrescu.

Scărlătescu a fost ceva mai practic, așa că a luat una dintre chiftele și a disecat-o atent, în încercarea de a desluși misterul acestui preparat.

„S-a umflat Scărlătescu la față?!”, a chicotit Bontea pe seama colegului său, care a spus că și-a stricat un dinte într-o coajă de fistic! Din păcate, concurenta nu a mers mai departe în competiție.

Aici găsești rețeta de chiftele de pui cu fistic, în stil libanez!

Gutter Gabriel este din Târgu Mureș, dar locuiește și trăiește în Suedia.

S-a întors în țară pentru a încerca să îi impresioneze pe chefi și spune că atunci când gătește se simte cel mai bine.

„Aș vrea să fiu de la excelent în sus. Am vrut să văd până unde pot să ajung”, a spus acesta plind e încredere în forțele sale.
Totuși, acesta nu i-a convins pe chefi că merită să meargă mai departe, dar rețeta de pulpă de pui cu roșii tandoori o poți încerca și tu!

Anne Marie Duță este din București și este de profesie bucătar. A decis să gătească un piept de curcan umplut cu fructe confiate, căci i s-a părut o combinație bună. Dar din păcate, nu a reușit să meargă mai departe!

Tu ai încerca rețeta de curcan cu fructe confiate?

Apoi a venit Răzvan și a preparat un mușchiuleț de porc în crustă de fistic cu parmesan!

Când au văzut farfuria, juraţii au fost încântaţi: "Persoana care a gătit farfuria asta a venit pe bicicletă şi are bască. Pe asta o ţine un sezon pe o parte, un sezon pe cealaltă parte şi restul pe şa", a glumit Chef Scărlătescu.

Cu două cuţite, Răzvan merge mai departe şi primeşte un sfat de la chef Sorin Bontea: "Ai spus că eşti un bun executant, dar eu am nevoie şi de lideri. S-ar putea să ai noroc, totuşi".

Laurenţiu a făcut un  tiramisu cu două creme care i-a ieşit exact aşa cum şi-a dorit. Cel mai mare vis al meu este să ajung cel mai mare bucătar din România.

Chef Bontea: "Nu e nici tiramisu, nu e nici cheese cake. Este FUSION”

Laurenţiu merge mai departe. El a primit cuţitul de la chef Dumitrescu şi chef Scărlătescu. Chef Bontea nu i-a dat cuţitul pentru că nu a înţeles ce a mâncat.

Mamă și fiică au ajuns la cuțite! Carmen are 48 de ani iar Raluca are 21 de ani şi este ospătar.

Carmen a făcut un curs de bucătar şi a descoperit că-i place. "E un mesaj ăsta: Scărlătescu, mănâncă numai salată. Este o educatoare la grădiniţă şi ştie limba germană că numai nemţii mănâncă risotto fără sos."

Preferatul ei, chef Bontea i-a dat un cuţit, însă chef Dumitrescu nu. "Eu sunt mai deschis la minte, dar tot nu am înţeles", a spus chef Scărlătescu şi i-a arătat că a apreciat farfuria cu un cuţit. Carmen merge mai departe.

Ambele merg mai departe în competiție!

Ai încerca rețeta de risotto cu hribi făcută de Carmen?

Georgiana are o poveste de viață de-a dreptul emoționantă și s-a remarcat mai ales prin ambiție.

Chef Dumitrescu i-a smuls o lacrimă atunci când i-a arătat cuţitul lui. Chef Bontea nu a avut încredere în ea, dar chef Scărlătescu a trimis-o în etapa următoare pentru că i-a plăcut varza cu stafide.

Aceasta a pregătit mușchiuleț de porc cu varză roșie caramelizată!

 La final, surpriză de proporții pentru chef Florin Dumitrescu! 

Colegii de platou i-au pregătit lui chef Florin Dumitrescu o surpriză la care nici nu se aștepta. Acesta a degustat pe nevăzute o farfurie gătită chiar de soția lui, Cristina.

Ea a gătit exact ca oricare concurent și a trimis în fața celor trei chefi farfurii care ar fi putut oricând să concurenze pentru un loc în etapa următoare a show-ului.

Chefii au degustat și au și jurizat, fără să știe că în spatele ușilor se află chiar Cristina Dumitrescu

Nu şi-a dat seama cine a gătit, dar chef Dumitrescu a mâncat toate cele trei porţii: "Este un bărbat, la 50 de ani, pescar-vânător".

Când a văzut-o pe soţia lui, chef Dumitrescu a sărit de pe scaun şi a luat-o în braţe. Nu i-a venit să creadă că este chiar ea.

Descarca aplicatia și poți avea șansa de a câștiga un premiu la care nici nu te-ai gândit până acum, chiar de la chef-ul tău preferat.

https://itunes.apple.com/us/app/chefi-la-cutite/id1086945994

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mready.chefilacutite

Răspunde corect la cele trei întrebări ale quiz-ului si vei intra intra automat în tragerea la sorți pentru premiile săptămânale, vouchere de 100 RON oferite de LIDL, sponsorul principal al emisiunii Chefi la cuțite.

Marele premiu este un curs de gătit GRATUIT alaturi de Chef Florin Dumitrescu! Vezi regulamentul aici!

COMENTARII

STIRI

Clatite americane cu sos de afine

acum 1 zile

Clatite pufoase, cu sos apetisant de fructe! Ce-ai spune daca ai sti ca nu au zahar si se fac extrem de usor!

STIRI

Friptură de porc la cuptor, o rețetă demnă de împărați! Cu două ingrediente magice vei face cea mai gustoasă carne!

acum 1 zile

Vrei să prepari o friptură cu adevărat savuroasă? Atunci încearcă și tu această rețetă simplă și rapid de făcut.

STIRI

Tartă bună de ciocolată, nu-i uiți gustul niciodată! Se face rapid, cu doar câteva ingrediente! Are un gust divin!

acum 1 zile

Ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să mai faci? Încearcă și tu această rețetă simplă de tartă de ciocolată.

STIRI

Întrecerea dintre chefi continuă! Dacă vrei să faci parte din echipa lui Scărlătescu, Dumitrescu sau Bontea, înscrie-te în competiție!

acum 1 zile

Confruntarea culinară continuă la „Chefi la cuțite”! Vrei să intri în război și să lupți pentru unul dintre chefi? Atunci acceptă provocarea!

STIRI

Prăjitura "Samoa", gata în 15 minute, fără coacere! Încearcă o reţetă foarte uşoară, pe care poate să o facă oricine

acum 1 zile

Prăjitura "Samoa" e varianta perfectă dacă vrei să pregăteşti un desert rapid, delicios şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta pas cu pas!

Best of Coana Mița
Top Stiri
Retete
Video
Echipa Chef Florin Dumitrescu
Echipa Chef Catalin Scarlatescu
Echipa Chef Sorin Bontea